maandag 20 juli 2015

aankomst Osaka


Na een zeer zware reis ben ik goed en wel aangekomen in Japan Osaka .
Eerste vaststelling: ze spreken hier heel weinig Engels  ! Osaka is ongeveer anderhalf uur reizen van de airport. Dat alleen was al een heel avontuur. Beginnen met een treinkaartje uit de muur halen, hier werkt dit op een heel ander systeem . Gelukkig heb ik alle adressen en alles wat ik wens te bezoeken mee in het Japans geschrift. Een jonge dame heeft me  geholpen en me op de juiste trein gezet.  Veertien stations verder moet ik afstappen, dat heeft ze me met handen en voeten uitgelegd. Daarna moest ik de metro zoeken. Ik denk dat zodra je eenmaal het systeem door hebt het wel gemakkelijk is, maar ze deed alles zo vlug dat ik er niet wijs uit geraak hoe ze het deed. (Morgen verdiep ik me erin.) Opnieuw vond ik een bereidwillige jongeheer die mijn kaartje uit de muur haalde en mijn valies 10 min verder heeft gedragen tot het de juiste metrolijn.
Mijn hotel Kansai ligt ongeveer 15 min stappen van het metrostation. Algauw vond ik een vijftal jonge gasten die, gewapend met hun smartphone me vergezelden tot aan mijn hotel, zelfs mijn valies moest ik niet zelf dragen, dat is nu één van de weinige voordelen van (bijna) 65jaar te zijn :)
Intussen ben ik al meer dan 30 uur onderweg, nu is het meer dan bedtijd.

1 opmerking:

  1. Contact opnemen met heer Bubuza is het beste wat mijn huwelijk ooit is overkomen, mijn huwelijk werkte niet, mensen adviseerden me om van mijn man te scheiden omdat hij een chronische bedrieger en een dronkaard was, het was een zeer vreselijke situatie om samen te leven met een dronkaard en bedriegende echtgenoot, alles wat ik wilde was een verandering, dus nam ik contact op met heer Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396. Hij vertelde me dat hij mijn verbintenis met mijn man zou herenigen met zijn spreuk, heer Bubuza vertelde me wat ik moest doen, wat ik deed onmiddellijk en vandaag vier ik het omdat mijn man helemaal is gestopt met drinken en vreemdgaan. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen